Ожиріння збільшує ризик захворювання певними формами раку

Сучасна медицина не без підстав заявляє, що найпоширенішою причиною виникнення різних видів онкологічних захворювань, наприклад, раку молочної залози, яєчників, кишечника і стравоходу є зайва вага. Ожиріння , дійсно, збільшує шанси захворіти на рак. Медична статистика наводить цифри: з 100% хворих на рак 40 відсотків пацієнтів мали серйозні проблеми з вагою.

Ортекс Мед - ортопедичний салон пропонує краще рішення. Лікувальна мінеральна вода для прийняття ванн "Схуднення" допоможе схуднути і зміцнити здоров'я. Мінеральна вода Рапсалін - просте і ефективне рішення для тих, хто местает схуднути.

Провокує ожиріння розвиток раку?

В організмі повної людини жирова тканина виробляє в надлишку гормон естроген. Безумовно, це може посприяти розвитку раку. Не варто забувати і про те, що зайва вага часто призводить до змін рівня інсуліну, який відповідає за виробництво і відтворення м'язової тканини в зрілому віці. Рівні цукру, таким чином, також здатні впливати на розвиток і зростання недоброякісних пухлин, адже, як правило, при ожирінні інсулін значно перевищує нормальні показники. Не можна скидати з рахунків і те факт, що з надмірною вагою пов'язано безліч хронічних запалень, які також підвищують ризики. Ну і найголовніше: жирові клітини в організмі виробляють специфічні гормони, які можуть сприяти зростанню хворих клітин.

Проблема ожиріння в основному пов'язана з малорухливим способом життя і переїданням. Позбавлення зайвої ваги - завдання не з простих, але вирішуваних. В основі її лежить серйозна мотивація - ваше дорогоцінне здоров'я. Доведеться не тільки переглянути харчування, фізичну активність, а й, можливо, в корені змінити спосіб життя. Тим, хто хоче скинути вагу і попередити розвиток раку, буде цікаво дізнатися про те, які продукти повинні входити в здоровий раціон людини.

Їжте овочі та фрукти

Так вже виходить, що добру пораду від ваших батьків і дідів залишається найрезультативнішим. Свіжі фрукти та овочі (ми не говоримо про яблучних пирогах) містять багато волокон, вітамінів, антиоксидантів та інших поживних речовин, які необхідні вашому організму. Дослідження показують: чим більше ми їмо фруктів і овочів, тим менше у нас хронічних захворювань, в тому числі раку, ожиріння, діабету і серцево-судинних захворювань. Споживання фруктів і овочів показано і для поліпшення функції кровоносних судин, зменшення запальних процесів.

Недостатнє споживання фруктів і овочів є причиною приблизно 14% смертей від раку шлунково-кишкового тракту, 11% смертей від ішемічної хвороби серця, 9% смертей від інсульту. Ці дані наводять міжнародні медичні спільноти. Але перевірено, що вживання 3-5 порцій фруктів і овочів в день не тільки знижує ризик розвитку раку, але і зменшує ризик інсульту. Це кількість рослинної їжі не може замінити пропорційну кількість соків. Навіть 100% соки не мають у своєму складі такі цінні волокна. До того ж велика частина соків містить цукор, який небажаний в здоровому раціоні. Краще з'їсти ціле яблуко, ніж випити літр яблучного соку.

Ми з'ясували, яке меню буде кращим для профілактики ракових утворень, але зверніть особливу увагу на те, що існує цілий ряд продуктів, вживання яких може збільшити ризик онкозахворювань.

1. Хот-доги

Згідно з дослідженнями, багато разів оброблене різними способами м'ясо, безумовно, має яскравий, насичений смак і зберігається довше. Але, на жаль, споживання саме такого м'яса у великих кількостях обіцяє численні неприємності для здоров'я. Канцерогенні речовини, якими рясніє даний продукт, може викликати рак товстої кишки.

2. В'ялена яловичина

Вяленая яловичина також готується в кілька етапів, тому її поживна цінність не велика, а шанси захворіти на рак виростають. Експерти, що проводили більше 800 досліджень в даній сфері, з'ясували, що існує залежність між виникненням раку і вживанням в їжу червоного м'яса, яка зазнала багаторазовим обробкам.

3. Ковбаса

Ковбаса - інший вид переробленого м'яса, який може спровокувати розвиток колоректального раку.

4. Шинка

Цей м'ясний продукт може бути небезпечний при вживанні у великих кількостях. Особливо він протипоказаний людям з високим кров'яним тиском, серцево-судинними захворюваннями, так як вміст натрію в ньому перевищує норму.