Види суші, як їх розрізняти

Суші - типова їжа японської кухні, яка в останні роки також з'явилася в Україні. Давайте дізнаємося, як приготувати суші і які з них найбільш поширені. Українці також же, як люди всього світу залишили опір моді суші: наші міста заповнені японськими ресторанами і навіть в супермаркеті можна купити необхідні інгредієнти для їх приготування. Суші можна умовно розділити на наступні види: урамакі, хосомакі, футомакі, нігірі, онігирі і сашимі. Давайте дізнаємося більше про кожен вид!

- Урамакі. Урамакі - це рисові роли, де водорості знаходяться всередині, поруч з рибою і овочами. Зовні їх зазвичай прикрашають насіння кунжуту або ікра риби. Двома найбільш відомими версіями є каліфорнійські урамакі з авокадо, креветками і майонезом і урамакі з креветками в темпуа і майонезі.

- Хосомакі. Як і урамакі, хосомакі готують, поміщаючи водорості зовні. Як правило, вони менше, ніж попередні, включають в себе різні начинки, навіть вегетаріанські.

- Футомакі. Як і в попередні два види, futomaki більше розміром, з двома або трьома інгредієнтами всередині і водоростями зовні. Вони зроблені з урахуванням не тільки поєднання ароматів, але і квітів.

- Темаки. Цей блюдо готують наступним чином, починаючи з конуса з водоростей, потім нафаршированого сирою рибою, рисом і насінням кунжуту. Ці суші дуже великі, близько 10 см, їх слід їсти руками.

- Нігірі. Ймовірно, це найпростіша форма суші: куб рису з тонким скибочкою сирої риби (лосось, тунець або креветка)

- Гункан. Гункани - це свого роду еволюція нигири. Тут рис фактично обгорнутий вертикально водоростями норі, утворюючи свого роду циліндр, верхня частина якого заповнена ікрою риби.

- Онігирі. У них коли рис надають трикутну форму, а начинка прихована всередині. Вони являють собою свого роду японську вуличну їжу.

Основні інгредієнти суші: рис і водорості

Основою всього є рис, званий шари. Рис, який використовується для приготування суші, має коротке зерно з високим вмістом крохмалю. Ви можете знайти його в спеціалізованих магазинах або в етнічних відділах самих супермаркетів.

Дійсною альтернативою є звичайний рис. Він повинен бути приготований з дотриманням певної технології. Це означає, що для правильного приготування рис потрібно покласти в каструлю і налити зверху води, на рівні двох пальців. Після цього накрити кришкою і готувати на середньому вогні, не відкриваючи і не перемішуючи, поки вся вода не вбереться. Потім рис приправляють сумішшю з 2 частин рисового оцту, 1 частини цукру і дрібки солі. Нагрівають суміш на середньому вогні, щоб розчинити інгредієнти, а потім використовують її в якості приправи до приготованого рису.

Водорості для суші - це водоростями норі. Він продаються вже нарізаним на квадрати в у багатьох магазинах і є основою для приготування урамакі і хосомакі.